Чубрицата побеждава бързо неблагоприятния летен грип

В разгара на летните отпуски и горещини, се засилва и явлението „летен грип“.

Какви са основните симптоми на тазгодишния летен грип и как да се справите с тях чрез билколечение ще ви разкажем сега.

На първо място, вирусите от този летен сезон ни донасят неприятното чувство на гадене и повръщането. Съветите които ще ви дадем, ще подобрят като цяло чревния дисбаланс, предизвикан от малките бактерии.

“Демир
Отвара от чубрица или зеле побеждават бързо неприятния летен грип

Отвара от чубрица или зеле побеждават бързо неприятния летен грип

Градинската чубрица е вариант лесен и бърз. Всеки има в дома си от тази подправка, която в случая обаче, ще ни свърши чудесна работа при преборването с гаденето, предизвикано от безмилостния летен грип. Трябват ви само две супени лъжички от нея, заляти с половин литър предварително кипната вода. След като покиснат около час, течността се прецежда и се взема по 150 мл три пъти дневно. Задължително е консумацията да бъде на малки глътки.

Друг бързодействащ вариант е прясно изцеденото сокче от зеле. Пие се по 30мл три пъти през деня и на другия ден вече няма да има и спомен от неприятните позиви на стомаха ви.

Като друг симптом на тазгодишния летен грип, специалистите посочват стомашното разстройство. За неговото лечение също не се нуждаете от лекарствени препарати. Ето какво ни препоръчва народната медицина за справяне с този проблем.

От едно прясно яйце се взема неговия белтък и се разбърква хубаво с една чаена лъжичка топла вода и същото количество бяло брашно. Прибавя се щипка лимонтозу. Макар и малко неприятна, сместа се изпива на един път.

Добро затягащо средство е и сварените плодчета от шипка. Трябва ви само една супена лъжичка от тях, варени за около десетина минутки в 250мл вода. Чая който се получава е дозата ви за целия ден и трябва да бъде изпита на няколко пъти.

И един полезен съвет от епидемиолозите – пазете добра лична хигиена. Дори да не разполагате със сапун и вода, използвайте кърпички, напоени с алкохолна основа. Тазгодишния летен грип не е издържлив на действието на алкохола, като дезинфектант и биват подтиснати.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *