Извлек от чубрица за сваляне на високо кръвно налягане

Чубрицата е уникална подправка, с помощта на която можете да си направите извлек, с който да свалите високо кръвно налягане.

Чубрицата е една от често използваните подправки в страната ни, тя има приятен аромат и придава неповторим вкус на ястията, които домакините приготвят. Познати са ни два вида чубрица, като едната е балканската, а другата градинската. Всеки вид притежава лечебни сили и ние няма как да ги подминем просто така.

Високо кръвно налягане се сваля с чубрица

Високо кръвно налягане се сваля с чубрица

Наистина чубрицата е доста известна със своите кулинарни качества, но не бива да подценяваме и нейната лечебна сила, защото тя може да ви спаси от газовете, да подобри стомашно-чревния тракт, да засили имунитета и да снижи бързо високо кръвно налягане.

Всяко от изброените заболявания и дискомфорта на честите симптомите, които причиняват могат да бъдат преборени с чубрица, а това защото в билката има изобилие на етерични масла, витамин С, дъбилни вещества, флавоноиди, захариди и мазнини.

Знайте, че билката наречена чубрица се бере по времето на нейния цъфтеж и се изсушава на проветриво място и хубава сянка. Аромата, който се носи от чубрицата е доста приятен, но вкусът и е малко тръпчив.

Корените и надземната част на чубрицата са двете главни съставки, които се използват за ефикасното лечение с тази билка за понижаване на високо кръвни налягане.

Извлек от ароматната чубрица, който се прилага за снижаване нивата на високо кръвно налягане става много лесно. Ето и рецептата за него: комбинират се равни количества от целебните корени и лечебната надземна част на ароматната чубрица. Стривате ги на прах и от тях взимате 2 супени лъжици. Накисвате стритата чубрица в 500 милилитра вода за 2,30 – 3,00 часа. Кипвате в затворен съд. Изстине ли е време да прецедите готовия извлек от чубрица. Пие се от него по 3 пъти на ден преди да се наядете. Готовият извлек от ароматна чубрица за понижаване на високо кръвно налягане се дели на 3 части и всяка от тях се пие рано сутринта преди да сте закусили, преди обед и последната вечерта.

Хората, които страдат от високо кръвно налягане похапват по 1 супена лъжица добре стрита чубрица всеки ден, защото тази хитринка спомага за неговото намаляване.

Извлек от чубрица за сваляне на високо кръвно налягане
4.2 (84%) 10 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Извлек от чубрица за сваляне на високо кръвно налягане

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *