Извлек от чубрица за сваляне на високо кръвно налягане

Чубрицата е уникална подправка, с помощта на която можете да си направите извлек, с който да свалите високо кръвно налягане.

Чубрицата е една от често използваните подправки в страната ни, тя има приятен аромат и придава неповторим вкус на ястията, които домакините приготвят. Познати са ни два вида чубрица, като едната е балканската, а другата градинската. Всеки вид притежава лечебни сили и ние няма как да ги подминем просто така.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки
Високо кръвно налягане се сваля с чубрица

Високо кръвно налягане се сваля с чубрица

Наистина чубрицата е доста известна със своите кулинарни качества, но не бива да подценяваме и нейната лечебна сила, защото тя може да ви спаси от газовете, да подобри стомашно-чревния тракт, да засили имунитета и да снижи бързо високо кръвно налягане.

Всяко от изброените заболявания и дискомфорта на честите симптомите, които причиняват могат да бъдат преборени с чубрица, а това защото в билката има изобилие на етерични масла, витамин С, дъбилни вещества, флавоноиди, захариди и мазнини.

Знайте, че билката наречена чубрица се бере по времето на нейния цъфтеж и се изсушава на проветриво място и хубава сянка. Аромата, който се носи от чубрицата е доста приятен, но вкусът и е малко тръпчив.

Корените и надземната част на чубрицата са двете главни съставки, които се използват за ефикасното лечение с тази билка за понижаване на високо кръвни налягане.

Извлек от ароматната чубрица, който се прилага за снижаване нивата на високо кръвно налягане става много лесно. Ето и рецептата за него: комбинират се равни количества от целебните корени и лечебната надземна част на ароматната чубрица. Стривате ги на прах и от тях взимате 2 супени лъжици. Накисвате стритата чубрица в 500 милилитра вода за 2,30 – 3,00 часа. Кипвате в затворен съд. Изстине ли е време да прецедите готовия извлек от чубрица. Пие се от него по 3 пъти на ден преди да се наядете. Готовият извлек от ароматна чубрица за понижаване на високо кръвно налягане се дели на 3 части и всяка от тях се пие рано сутринта преди да сте закусили, преди обед и последната вечерта.

Хората, които страдат от високо кръвно налягане похапват по 1 супена лъжица добре стрита чубрица всеки ден, защото тази хитринка спомага за неговото намаляване.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Извлек от чубрица за сваляне на високо кръвно налягане

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *