Как да се грижим за чувствителната кожа?

Кожата е надеждна преграда за различни въздействия. Повечето вредни вещества не могат въобще да влязат в контакт директно с другите органи, благодарение на нея.

Кожата предпазва от навлизане на вода в организма и от загуба на вода.

“Фигурин

Има защитна реакция срещу дълбоко проникване на ултравиолетовите лъчи. Също така, секретът на потните жлези убива голяма част от микроорганизмите.

Нежни и внимателни през летните дни към чувствителната кожа

Чувствителната кожа е с непоносимост към декоративна и бяла козметика и много други козметични продукти.

При нея е нарушена бариерната функция, поради увеличена трансепидермална водна загуба, което води до допълнително изсушаване на кожата.

Симптомите са предимно парене, сърбеж, болка, боцкане. Лесно реагира на студ, топлина и се зачервява. Това усилва сърбежа и дискомфорта.

Фактори, увреждащи чувствителната кожа

 1. Липса на грижа.
 2. Прекалено излагане на слънце и солариум.
 3. Стрес.
 4. Неподходяща диета.
 5. Липса на движение.
 6. Пушене.

Третиране на чувствителна кожа

 1. Не мийте лицето със сапун.
 2. Не ползвайте силно пенещи се продукти.
 3. Забранен е пилингът с излющващ ефект.
 4. Не са препоръчителни маски, които изсушават.
 5. Козметичните продукти да не съдържат алкохол и плодови киселини.
 6. Не злоупотребявайте с миещи препарати.
 7. Проверете дали нямате заболявания като дерматит, розацея и др.
 8. Зачервена ли е кожата, пропуснете тоникът.
 9. Следете развитието на кожата си през различните възрасти. Тя се променя и с това и различната ефективност на продуктите.
 10. Подбирайте козметични продукти, които да са с овлажняващо действие. Така ще се запази водното равновесие и ще се „утоли“ жаждата на кожата, независимо от климата.

Златни правила за чувствителна кожа

 1. Подбиране на нежни тоалетни млека.
 2. Правете алергичен тест на всеки нов продукт и след това го използвайте.
 3. Гледайте продуктите ви да са разработени за чувствителна кожа. Гримирайте се с хипоалергични гримове.
 4. След къпане в море, езеро, басейн, старателно изплаквайте кожата.
 5. Не стойте прекалено на открито, особено в часовете с най-силно слънце. Мажете се с защитен и подхранващ крем. Чадърът е препоръчителен.

Околна среда и чувствителна кожа

чувствителна кожа - 02Разгледайте за високоефективни и иновативни продукти на пазара. Има серуми, маски, кремове, които предпазват и оставят кожата непокътната към външни вредители.

Негативните влияния на околната среда могат да се премахнат и с ръчен масаж. Ускорява се движението на лимфата, тъй като се дренират течностите и се пречиства съединителната тъкан. Кожата ще диша пълноценно и ще се подобри кръвообращението. Регенерира се и се заздравява връзката кожа-мускули.

Чувствителна кожа и алергии

Както стана ясно, често чувствителната кожа има и алергии. Тогава може да се обърнете директно за помощ към етеричните масла. Например маслото от черен кимион действа антиалергично върху кожата. То вирее в Египет и там е ценено заради стабилизиращите имунната система, овлажняващи и регулиращи свойства. Съвсем спокойно може да се нанася на чувствителна кожа, склонна към раздразнения. С меки и полезни действия са и маслата от жасмин и роза.

Пилинг за чувствителна кожа

чувствителна кожа - 03Козметичните центрове предлагат различни видове пилинги. Изцяло билковият е с бързи и доста видими резултати, тестван, безопасен и без странични ефекти. Приспособен е към различни проблеми на кожата.

Потърсете дерматолог

Нека той да установи лечението и продуктите, които да използвате. Вземете си такива за домашна грижа. Не пропускайте професионалното почистването на лицето. Могат да се приложат различни ампули и кремове за неутрализиране на дразненето на кожата. При всеки тип кожа самата процедура може евентуално да е с различна комбинация.

чувствителна кожа - 04В повечето случаи чувствителната кожа може да прояви алергични реакции, но без да има видима причина. Заложете на продукти, които съдържат естествени съставки. Направете си тест, за да разберете към кои неща кожата Ви е толерантна и към кои не.

Естетичната медицина от друга страна също предлага различни и ефективни решения при проблемна кожа. Благодарение на медицинска техника и апаратура на btl вече могат да се решат разнообразни проблеми.

Бъдете красиви с всеки изминал ден!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *