Чудновати рецепти при атеросклероза

Пет рецепти от народната медицина ще ви помогната да се преборите със заболяването наречено атеросклероза, което покосява все повече млади хора

Описание на заболяването атеросклероза

Атеросклерозата засяга вътрешния слой на средните и големите артерии. То се характеризира с натрупване на мастни вещества, което предизвиква удебеляване и втвърдяване на стените на съдовете. Заболяването е хронично и бързо прогресиращо. В миналото атеросклерозата е „покосявала“ най-вече хората от третата възраст. Днес обаче нещата се променят и възрастовата граница на засегналите е увеличава значително и хора под 40 години страдат от него. Мъжете са по-податливите към атеросклерозата, при тях то започва по-рано. Когато годините напреднат границата се стопява и риска при двата пола се уеднаквява.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото
Лечебни рецепти при атеросклероза

Лечебни рецепти при атеросклероза

Рискови фактори благоприятстващи развитието на атеросклероза

Факторите, които оказват влияние върху благоприятното развитие на атеросклерозата са много. Ще изброим само някои от тях, които са „ключови“. Те са преяждане, затлъстяване, заседнал начин на живот, тютюнопушене, големите дози алкохол, силният чай, умствената умора, напрежението, неприятните изживявания и други. Заболяванията, които влияят върху атеросклерозата и също я отключват са високото кръвно, диабета, наследствеността, алергии, токсини, инфекции, стари травми, проблеми с жлезата и други.

Белези на атеросклерозата

Те се определят от това, кои точно съдове е засегнало заболяването.

1. При засягане на кръвоносните съдове на сърцето – тук се наблюдават белези на гръдна жаба или инфаркт.

2. Засягане на мозъчните артерии – смутена памет, трудно концентриране, загуба на спомени, забавяне на движенията и други. Настъпват симптоми, като често главоболие и виене на свят, сънят става неспокоен. При тежките случаи се наблюдава проблеми с говора и парализа на група от мускули.

3. Засягане на долните крайници – води до влошаването на тяхното оросяване. От там идват и болките в мускулите и изтръпването на крайниците. В напреднал стадий може да доведе до гангрена на крайниците.

Как да се предпазим от коварната атеросклероза

За да избегнем заболяването трябва да се грижим за здравословния си начин на живот. Разходките, умерената работа, избягването на стреса са ключови фактори, които ще ви предпазят и то не само от атеросклероза, но и от повечето тежки заболявания. Почти задължително е да не преяждате, да не прекалявате с консумирането на тежки и мазни меса, тютюнопушенето също трябва да бъде сведено до минимум, големите количества алкохол само ще ви навредят. В случай, че страдате от заболявания, които отключват атеросклерозата, трябва да бъдете по-предпазливи и да се опитате да се преборите с тях, за да не настъпват по-тежки състояния. Добавете голяма доза пресни плодове и зеленчуци в менюто си, разхождайте те се на чист въздух и спортувайте, без да се натоварвате. Това не само ще ви предпази от атеросклерозата, но и от много други тежки заболявания.

Рецепти за борба с атеросклероза

Лекове при атеросклероза

Лекове при атеросклероза

1. Орехи и маточина – счукайте с чукче на ситно 10 сухи ореха. Тях поставете в тенджера, заедно с черупките и ги залейте с литър студена вода. Варете докато орехите пуснат своята боя. Не сваляйте от котлона, а към отварата прибавете 10 стръка от лечебната маточина, които са с големина около 10-15 сантиметра. Варите още само минути и сваляте отварата. Прецеждате я и пиете от нея преди хранене. Приема се извършва 3 пъти на ден, като дозата, която се изпива на един път е 70 милилитра (3 по 70 милилитра на ден).

2. Зелени орехчета – използват се 40 броя, които се слагат в стъклен буркан. После се заливат с домашна ракия – 1 литър. Към тези съставки прибавяте още предварително счукани на прах 15 броя карамфил. чаена лъжичка канела и 1 брой индийско орехче, което предварително сте настъргали. Оставяте илача 40 дена. Преди употреба прецеждате. Взимате 2 пъти на ден по супена лъжица.

3. Корен от валериана – наситнете от лечебните корени и от тях вземете 2 супени лъжици, които ще поставите в стъклен съд. Заливате ги отгоре с 250 милилитра вода (студена). Оставяте студеният извлек за 24 часа, след което го прецеждате и приемате пт него 4 пъти дневно по супена лъжица.

4. Зелени орехи и захар – в стъклен съд нареждате ред зелени орехчета и отгоре ред захар. Направете 5-6 такива поредни реда. Сместа стои така, докато пусне своя сок, който ще се използва за лечение. От него се взима преди да се нахраните 3 пъти на ден. Количеството за един прием е равно на супена лъжица.

5. Листа от бяла бреза – от тях се прави запарка, за нея се използват 12 броя лековити листа, които се заливат с вряща вода – 500 милилитра. Оставяте да киснат 20 минути, прецеждате. Разделяте на 3 и изпивате всяка част по отделно, но в рамките на един ден.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Чудновати рецепти при атеросклероза

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *