Чудото на високопланинския сняг

Много важна суровина за зимата е водата, която приемаме. Ако вода не се приема достатъчно през зимния сезон, то цялото тяло страда. Ето защо вода трябва да се приема и без да сме жадни точно в момента. По този начин кожата ще е по-чиста, ще сте с по-добро храносмилане, ще получите повече енергия, а така също ще се детоксикирате, ще се преборите по-успешно с излишните килограми и ще изхвърлите натрупаната в организма ви излишна течност.

А една от най-полезните води, които човек може да пие през зимата, е известната под името ледена вода. За жалост тя не може да се набави на всяко място, по очевидни причини /снега лесно се замърсява с тежките газове от автомобилите/. Затова е добра идея да си направите една разходка из по-чистите райони в близост до вашето населено място /по възможност не много близо, на село илн някъде другаде, където няма промишленост или движение/.

Високопланинският сняг дава отлични възможности да си я набавите, тъй като тя има изненадващо здравословно, дори чудотворно въздействие. Водата от сняг има пречистващ токсините ефект, активизира обмяната на веществата и тонизира целия организъм на клетъчно ниво.

Фигурин билки за отслабване

И ако няма как да пътувате все пак до планината, нямате село и подобни, то най-лесното ще е да си направите в домашни условия. Ето как:
1. Загряваме 1 литър прясна вода до 96 градуса, т.е. докато започнат да се отделят малки мехурчета от дъното на съда. Внимаваме да не заври.
2. След като изстине, я наливаме в широк съд и я поставяме в камерата на хладилника.
3. След около 5-10 минути, когато започне да замръзва, отделяме образувалата се отгоре тънка коричка.
4. Връщаме водата отново в камерата и я оставяме да замръзне дълбоко.
5. Изваждаме я и я поставяме под течаща водна струя, за да се отмият изплувалите върху ледената повърхност примеси.
6. Накрая ледът се размразява на стайна температура.
7. Пие се 3 пъти дневно по 1 чаша преди хранене.
Опитайте!

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *