Чупещи се нокти? Вече не с две рецепти

Ако ноктите ви са меки и не особено красиви понякога, може би имате нужда от подхранващи маски и за тях. Точно, както и кожата, така и те се нуждаят от специални грижи. А есента е тук. Тя е сезонът, през който ноктите на ръцете ни страдат най-много. Заради изтощението от летните изпитания, заради липсата на витамини и захлаждащото се време. Именно поради това ви предлагаме да заздравите ноктите си с тези 2 рецепти особено ако те така или иначе вече са започнали да се чупят.

– ваничка с морска сол – ваничката с морска сол срещу чупливи нокти се приготвя, като 2 с.л. морска сол се разбъркват в чаша с топла вода заедно с 2 капки етерично масло от лимон (може да се използва и лимонов сок), с по 2 капки етерично масло от босвелия и мирта и с 2 капки масло от пшеничен зародиш. След като потопите ръцете си в разтвора за около 10-15 минути. След това извадете, подсушете внимателно и нанесете крем. За постигане на оптимален резултат процедурата трябва да се повтаря 2 пъти седмично;

– ваничка с бира – за приготвянето и са необходими ? чаша ябълков оцет, ? чаша зехтин и ? чаша бира. Първо се затопля зехтинът, към който се добавят бирата и оцетът. Ръцете се потапят в получената смес за 15 минути. Резултат от редовно провежданата процедура е по-здрави и овлажнени нокти.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *