Чупливи или меки нокти?! Лекува се с билки

Билкови бани за подхранване на изтощени нокти

Красивата жена е длъжна да има красиви нокти. Дори при едно ръкуване се забелязват неподдържаните нокти. За да изглеждат ръцете ви красиви, отделяйте им време поне 1 – 2 пъти седмично.

“Фигурин

Красиви нокти с билки

Поддържането на здрави и красиви нокти е трудна задача! А още по трудна става тя през лятото, когато ноктите ни се чупят много по-често от по-разнообразните ни занимания. Вероятността от гъбични инфекции и замърсявания е също по-голяма. Не бива да се стряскаме, а можем веднага да се заемем с правилна грижа и предотвратяване на проблемите!

Ето няколко съвета за да поддържате краси ноктите си, с помощта на природата.

Ако ноктите ви са чупливи използвайте тази проверене билкова рецепта:

Загрейте на водна баня една лъжичка зехтин, докато цветът му потъмнее. След това капнете малко лимонов сок. Като поохладнее малко, започнете да масажирате с получената смес повърхността на ноктите. Сложете си хавлиени ръкавици и пренощувайте така. За най-добри резултати процедурата се прави два пъти седмично.

Лечебна рецепта при изтънели нокти:

Начин на приготвяне – всекидневно капвайте върху ноктите по 1 капка разтвор от равни части витамин А и лимонов сок. Вътрешно приемайте по 1 непълна чаена лъжичка желатин на прах.

Баня за нокти с билки с 200 мл билкова отвара:

Пригответе билкова отвара от 1 с.л. мащерка, 1 с.л. розмарин или 1 с.л. мента. Потопете върховете на пръстите в отварата. Тя заздравява ноктите и е полезна със свежия си аромат. Може да приготвите и суха смес от трите билки и да залеете с гореща вода.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *