Шипове – ето какво ще ви спаси от болката

Шипове – заболяване, с което са диагностирани толкова много, а болката често е непонусима и всеки търси лек, който да я спре трайно

За заболяването шипове е изписано много, така че днес ще се съсредоточим върху представянето на рецептите, които няма да ви излекуват, но със сигурност ще облекчат мъчителната болка, която сте опитвали да притъпите многократно с хилядите лекарства и мехлеми, които се предписват и предлагат в аптечната мрежа.

Демир бозан билки за бъбреци
Рецепти за облекчаване на всекидневните билки причинени от шипове

Рецепти за облекчаване на всекидневните билки причинени от шипове

Мазила спиращи непонусимата болка, която причиняват шиповете

1. Йод за мазане, аспирин и аналгин – в 65 милилитра йод за мазане се добавят 20 броя таблетки аспирин и 10 броя таблетки аналгин. Оставяте така за около 20 минутки и сами ще забележите, след като изстекат, че йода е побелял. Разклащате шишето и го затваряте. Използвате илача за наламазване вечер преди сън. След намазването върху третираното място се налага найлон, а после парче вълнен плат. Спи се с направената превръзка. Сваля се на сутринта. При по-слаба болка са нужни около 6 вечери, през които да се намазвате и болките отшумяват. Ако все още усещате силни болки можете спокойно да продължите процедурите, докато болката утихне. Ако имате по чувствителна кожа е добре преди намазването с лечебния мехлем да мажете болезнената зона със зехтин. Ако пък не сте се намазали предварително и след прилагането на рецептата третираните места са се зачервили задължително се намажете.

2. Лавандулов спирт, аспирин и аналгин – рецептата е аналогична на предната. Отново се ползва 65 милилитра лавандулов спирт, в който се добавят по 10 аспирина и 10 аналгина (има разлика в количеството лекарства, които се слагат). Намазването и самата процедура е същата. Болезнените места се мажат със зехтин, после с направения илач. Отгоре се слага найлон, после парче вълнен плат и се спи така. Превръзката се сваля на сутринта. Правите процедурата, докато болките спрат.

3. Ракия, аналгин, камфоров спирт и йодна тинктура – в стъклен съд се смесват ракия – 300 милилитра, аналгин – 10 броя стрити таблетки, йодна тинктура – 10 милилитра (здължително 5%-ва) и камфоров спирт – 10 милилитра. Прибирате илача за 21 дена на тъмно място. Използва за намазване на болезнените зони всяка вечер преди да си легнете да спите. Намазаните зони се превръзват с вълнен шал или кърпа и се спи така. На сутринта се сваля. Процедурата се прави 10 поредни вечери, после се почива 5 дена и можете да повторите отново при нужда.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *