Ще се финансира ли програмата „Човешки ресурси“?

През миналия програмен период редица отлични чисто като идея европейски проекти не успяха да бъдат реализирани.

Главната причина за това е липсата на европейски пари, с които да се започне осъществяването на идеята стъпка по стъпка.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

peopleЗа разлика от новия програмен период, който е насочен като че ли с една идея повече към повишаване и стимулиране на конкурентоспособността, стария не можа да се придвижи и остана просто като незапочнат и незавършен макар и добър проект.

През новия програмен период програми като „Човешки ресурси“, както и другата изключително надеждна и добра програма за младите студенти, завършили в сферата на здравеопазването, а именно „Нови възможности за младите лекари у нас“ ще получат възможността да специализират с безвъзмездната помощ на Европейския съюз, изразена в отпускане на общо 16 милиона лева.

С тази стъпка младите студенти по медицина ще допринесат за повишаване на конкурентоспособността си. От държавната хазна също ще бъдат отпуснати парични средства за реализиране на тази идея.

Сумата им е далеч по-скромна от тази, която Европейската хазна ще даде безвъзмездно на българските студенти, а именно 2 милиона лева.

Обучението им ще бъде в рамките на 10-15 месеца. Това, според множество специалисти, а и според самия министър, е единствената възможност за студентите по медицина за специализация без да разходват лични средства.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *