Ще се финансира ли програмата „Човешки ресурси“?

През миналия програмен период редица отлични чисто като идея европейски проекти не успяха да бъдат реализирани.

Главната причина за това е липсата на европейски пари, с които да се започне осъществяването на идеята стъпка по стъпка.

peopleЗа разлика от новия програмен период, който е насочен като че ли с една идея повече към повишаване и стимулиране на конкурентоспособността, стария не можа да се придвижи и остана просто като незапочнат и незавършен макар и добър проект.

През новия програмен период програми като „Човешки ресурси“, както и другата изключително надеждна и добра програма за младите студенти, завършили в сферата на здравеопазването, а именно „Нови възможности за младите лекари у нас“ ще получат възможността да специализират с безвъзмездната помощ на Европейския съюз, изразена в отпускане на общо 16 милиона лева.

С тази стъпка младите студенти по медицина ще допринесат за повишаване на конкурентоспособността си. От държавната хазна също ще бъдат отпуснати парични средства за реализиране на тази идея.

Сумата им е далеч по-скромна от тази, която Европейската хазна ще даде безвъзмездно на българските студенти, а именно 2 милиона лева.

Обучението им ще бъде в рамките на 10-15 месеца. Това, според множество специалисти, а и според самия министър, е единствената възможност за студентите по медицина за специализация без да разходват лични средства.

Ще се финансира ли програмата „Човешки ресурси“?
5 (100%) 1 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *