Язвена болест – комбинирани билкови рецепти за лечението й – II част

Язвата има лек с комбинации от билки

Смесват се в равни количества ленено семе, корени от черен оман, плодове от копър, стръкове жълт кантарион и цветове от невен. 2 с.л. от сместа се изсипват в 500 мл кипяща вода и се вари 5 минути. Прецежда се, подслажда се на вкус и се разделя на 4 равни дози, които се изпиват преди храна и преди лягане.

Демир бозан билки за бъбреци

Язвата се лекува с комбинации от билки

В равни количества се смесват листа от маточина, листа от мента, листа от живовляк, цветове от лайка, стръкове от риган и стръкове от жълт кантарион. 2 с.л. от сместа се изсипват в 500 мл кипяща вода и престояват 15 – 20 минути. Пие се 4 пъти на ден в равни дози.

Предварително приготвяте смес от стръкове от змийско мляко, цветове от лайка, листа от мента, листа от маточина, плодове от копър или анасон и корени от бял оман. След това в 700 мл току-що завряла вода се пускат 1 щипка листа от живовлек и 1 щипка корени от черен оман. След 5 мин. се слагат по една щипка стръкове от жълт кантарион и листа от смрадлика. След още 2 мин. се слага и една щипка цветове от невен. На 10-ата минута след пускането на живовлека и черния оман, отварата се маха от котлона. Тогава изсипвате в нея 2 с.л. от предварително приготвената по-горе смес. Съдът се покрива и престоява така около 30 мин., след което се прецежда. Отварата се приема 4 пъти дневно по 150 мл 20 – 30 мин. преди хранене и вечер преди лягане. При склонност към кървене, на 7-та минута след завирането (заедно с невена), във водата се пускат и по една щипка от билките овчарска торбичка и полски хвощ (стръкове). При запек може заедно с живовлека и черния оман да се пусне и една щипка кори от зарнастец.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *