Язвена болест – комбинирани билкови рецепти за лечението й – I част

Язвата има лек с комбинации от билки

Равни количества корени от черен оман, стръкове от жълт кантарион, стръкове от бял равнец, цветове от невен и плодове от копър се смесват. 2 с.л. от сместа се заливат с 500 мл кипяща вода и се вари 3 – 5 мин. Прецежда се, подслажда се на вкус и се разделя на 4 равни дози. Пие се 4 пъти на ден преди храна.

Демир бозан билки за бъбреци

Комбинации от билки лекуват язва

Листа от джоджен, листа от мента, стръкове от мащерка, стръкове от жълт кантарион и цветове от лайка се смесват в равни количества. 2 с.л. от сместа се заливат с 500 мл кипяща вода и престоят 15 – 20 мин. Прецежда се, подслажда се на вкус и се разделя на 4 равни дози. Пият се преди ядене и преди лягане.

Цветове от лайка, цветове от невен, стръкове от риган, шишарки от хмел и плодове от кимион се смесват в съотношение 2:2:2:1:1. 2 с.л. от сместа се изсипват в 500 мл кипяща вода, варят се няколко минути. Пие се 4 пъти на ден в равни количества преди храна.

Смесват се в равни количества корени от девесил, корени от черен оман, корени от бяла ружа и сладък корен. 2 с.л. от сместа се изсипват в 500 мл кипяща вода, варят се 10 мин. и се прецежда. Пие се 4 пъти на ден в равни количества преди храна.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *