3 билки, борещи настинката

Освен с традиционните медикаменти и лекарствени продукти, с настинката можем да се справим с помощта на съветите от народната медицина. Представяме ви три билки, които враг на зимните настинка и грип:

Лайка – лайката е идеален лек пори простуда, като помага още при запушен нос и възпалено гърло. При хората, които все още не са се разболели, лайката помага за повишаване на имунитета. Това е особено наложително, когато всички наоколо са болни.

При грип, при ларингити и фарангити се препоръчват инхалации с лайка. Това обаче не е единствената положителна страна на билката – заради антисептичното си действие помага и при редица възпаления, при външни раздразнения и рани.

Мащерката – ефикасността на мащерката при зимните заболявания е свързана най-вече с облекчаването и лекуването на кашлицата. Отварата, приготвена от билката, има силно отхрачващо действие, което я прави предпочитан лек при бронхиална астма, при хроничен бронхит, както и при редица белодробни заболявания. Мащерката също има полезни страни и в други посоки, като мнозина я свързват с положителния ефект, който има върху нервната система.

Жълт кантарион – жълтият кантарион е съставна част на различни медикаменти, като приложението й под формата на билка се свързва най-вече с укрепващия и тонизиращ ефект, който има. Едновременно с това, хиперофинът в нея действа дизенфектиращо, като по този начин предпазва от различни зарази.

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *