3 билки, борещи настинката

Освен с традиционните медикаменти и лекарствени продукти, с настинката можем да се справим с помощта на съветите от народната медицина. Представяме ви три билки, които враг на зимните настинка и грип:

Лайка – лайката е идеален лек пори простуда, като помага още при запушен нос и възпалено гърло. При хората, които все още не са се разболели, лайката помага за повишаване на имунитета. Това е особено наложително, когато всички наоколо са болни.

“Фигурин

При грип, при ларингити и фарангити се препоръчват инхалации с лайка. Това обаче не е единствената положителна страна на билката – заради антисептичното си действие помага и при редица възпаления, при външни раздразнения и рани.

Мащерката – ефикасността на мащерката при зимните заболявания е свързана най-вече с облекчаването и лекуването на кашлицата. Отварата, приготвена от билката, има силно отхрачващо действие, което я прави предпочитан лек при бронхиална астма, при хроничен бронхит, както и при редица белодробни заболявания. Мащерката също има полезни страни и в други посоки, като мнозина я свързват с положителния ефект, който има върху нервната система.

Жълт кантарион – жълтият кантарион е съставна част на различни медикаменти, като приложението й под формата на билка се свързва най-вече с укрепващия и тонизиращ ефект, който има. Едновременно с това, хиперофинът в нея действа дизенфектиращо, като по този начин предпазва от различни зарази.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *