3 билки, които гарантират здрав сън

Заложете на билки, за да си гарантирате здрав сън!

Оказва се, че понякога сънят не идва ли, не идва. Нито броенето на овце помага, нито обръщането на другата страна. Именно в подобни моменти бихме дали всичко, за да успеем да затворим морни очи и да подремнем.

“Фигурин

Ако имате нужда от сън!

Ако и вие сте изпадали в подобни състояние, не се притеснявайте. Научете какво предлага народната медицина за подобни състояния и кои са най-популярните билки за лечение на безсъние.

Глог – глогът е една от традиционните билки, които се използват при безсъние. Той съдържа изобилие от антиоксиданти, които поддържат нивото на холестерола в кръвта в норма. В същото време, нормализират сърдечния ритъм и успокояват. По този начин правят съня много по-възможна алтернатива за отмора. За целта се приготвя чай от една лъжичка цветчета от глог и една чаша вряла вода.

Липа – липата е позната най-вече заради приложението си срещу настинка и грип. В същото време обаче, чаят от цвят на липа успокоява тялото, което е основно за заспиването. Приготвя се като една лъжичка цветове от липа се запарват за около пет минути. Добре е да се подслади и с лъжичка мед.

Валериан – въпреки че се слави с натрапчив мирис, от векове билката е една от най-често използваните за лечение на различни болести. Срещу безсъние се препоръчва няколко капки тинктура от валериан да се разтворят в чаша вода.

бутони за споделяне

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *