3 билки, които облекчават болките в бъбреците – продължение

Билките, които могат да облекчат страданията ви са широко известни и лесни за употреба

Ето кои са те:

Мечо грозде. Тази билка има антисептично и стрягащо действие. Освен това тази билка има и антибактериален ефект върху бъбреците. Ефективна е срещу Coli, Proteus, Klebsiella, Staphyloccocus и Pseudomonas. Антибактериалният ефект от приема на мечо грозде има най-силен ефект от 3 до 4 часа след приема на билката, тъй като някои от активните съставки се преобразуват в бъбреците.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото
3 билки, които облекчават болките в бъбреците

3 билки, които облекчават болките в бъбреците

Мечото грозде се използва при цистит, уретрит, простатит и дизурия. Но тази билка не бива да се ползва при по-сериозни бъбречни заболявания, или ако инфекцията е напреднала към пикочните пътища.

Билката хвощ е с високо съдържание на силициев диоксид и се използва като помощно средство при борба с някои проблеми в урогениталния тракт. Също така е и мощен диуретик. Установено е, че за да се намалят нивата на олово в организма е добре да се приема чай от хвощ. Има не малко доказателства и за анти-ревматичния ефект и положителен ефект на билката върху липидния метаболизъм.

Увеличеният обем на урината помага за промиване на дразнители и инфекциозни агенти .Стягащото действие може да помогне за намаляване на разширяването на простатата. Високите нива на силициев двуокис спомагат за възстановяването на тъканите.

Хвощ се използва при цистит, простатит, разширяване на простатата, инконтиненция, оток при менопауза, артрит и уретрит.

Магданозът е отличен диуретик и като такъв се използва за лечение на оток на пикочните за премахване на камъни. Смята се, че той е главния виновник за елиминирането на отпадъчни продукти, като урея и други кисели метаболити и по този начин се използва за лечение на подагра и артрит. Магданозът не трябва да се използва по време на бременност, нито пък го препоръчва при болезнени менструални периоди. Той е препоръчителен за кърмещите майки и се ползва за насърчаване на производството на мляко. Пресният магданоз е и много хранителен.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “3 билки, които облекчават болките в бъбреците – продължение

  1. ДА ДОБАВЯ ЧЕРВЕНИТЕ БОРОВИНКИ …..МНОГО СИЛНО ДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ БЪБРЕЦИТЕ И ПИКОЧНИТЕ ПЪТИЩА ОТЛЕПЯТ ОТ СТЕНИТЕ ИМ БАКТЕРИЙ НАЙ ВЕЧЕ ЕШЕРИХИЯ КОЛИ ..ОСВЕН ТОВА МНОГО МОЩЕН АНТИОКСИДАНТ И КОСВЕНО ДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ СЪРЦЕТО КРЪВОНОСНИТЕ СЪДОВЕ

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *