3 билки, които повишават тонуса

За това, че билките са източник на редица ползи за човешкото здраве, няма както да допълним – с тяхна помощ се лекуват някои от най-често срещаните заболявания, пред които традиционната медицина понякога се оказва безсилна.

Демир бозан билки за бъбреци

Да, обаче, със същия ефект можем да се доверим на този дар от природата и в случаите, когато не сме болни, а просто тялото ни е преуморено.

Няма по-приятен, лесен и бърз начин да се заредим с енергия от така добре познатите ни билки!

Едни от билките, които се радват на най-голяма популярност, когато на дневен ред е въпросът, свързан с повишаването на енергията и тонуса, са сибирският женшен. Копривата, зеленият чай, още гинко билоба и Рейши.

Гинко билоба подобрява паметта!

Сибирският женшен е този, на който най-често се доверяват спортистите, защото той зарежда тялото с издържливост, като в същото време намалява стреса и неутрализира умората. Той се приема под формата на чай, но могат да бъдат открити и капсули и таблетки със същия ефект.

Гинко билобата пък е билката, която успешно подпомага притока на кръв, което, от своя страна, е предпоставка за по-добра мозъчна дейност – създава усещането за бодрост и усилва паметта.

Зеленият чай пък се използва като естествен стимулант, който има редица ползи по отношение на човешкото здраве. Той е известен най-вече с мощния си андиоксидантен ефект.

бутон за социални мрежи

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *