5 алтернативни приложения на бирата

Бирата е най-широко употребяваната алкохолна напитка в света и третата най-често употребявана напитка изобщо. В горещите летни дни тя ни охлажда, освежава и отпуска. И макар че бирата основно се употребява като питие, тя има и други приложения, за които може би не знаете. Ето и кои са те.

Демир бозан билки за бъбреци

1. Бирата е полезна за косата.

В нея се съдържат витамин В и естествени захари, които придават обем и блясък на косата. Освен това бирата увеличава еластичността, гъвкавостта и издържливостта на косъма. А приложението е много просто – налейте бирата в чаша и изчакайте да се стопли и изветрее. Измийте косата си както обикновено и облейте косата си с топлата бира. Постарайте се бирата да се разнесе навсякъде, а след това изплакнете косата с хладка вода.

бира12. С бира ще премахнете упоритите петна

Обикновено ни е трудно да премахнем петната от кафе или чай по тъканите. Задачата става още по-трудна, ако те са по килима, но в такива случаи бирата може да прави чудеса. Първо тествайте на някое не много видно място, а след това се захванете с петното. Залейте го с бира, попийте и след това повторете процедурата.

3. С бира ще полирате захабените тенджери

Това приложение на бирата е било познато още в миналото, когато остатъците от нея са били събирани и са използвани за полиране на медните казани в пивоварните. Бирата притежава лека киселинност, която подсилва блясъка на метала, без да го зацапва, както правят много течности с по-високо ниво на киселинност. Добре ще е първоначално да тествате на някое незабележимо място – напоете мека кърпа с бира и излъскайте. Ако сте доволни от резултата почистете целия съд.

4. Бирата ще ви отърве от плужеците и охлювите

Може да ви е неприятно, когато не налага да убиете каквото и да е създание в градината ви, но надали и ще ви бъде приятно от това, че плужеците и охлювите нанасят прекалено много щети на зеленината. И вместо да се чудите с какви точно химикали да се отървете от нашествениците, използвайте бира. В района, в който сте забелязали вредителите, заровете чист съд. Оставете горната му част на около сантиметър над земята и налейте вътре бира. Тя действа като примамка за плужеците и охлювите.

5. Бирата примамва и пеперудите

Много хора смятат, че пеперудите се хранят единствено с цветен нектар, но това не е точно така. Има пеперуди, които се хранят с гниещи плодове, дървесен сок, оборски тор и други неприятни източници на хранителни вещества. И ако във вашия двор или градина обитават тези видове, можете да им приготвите една страхотна примамка.

Смесете ? килограм захар, 1-2 кутийки развалена бира, 3 смачкани обелени банана, 1 чаша захарен сироп, 1 чаша плодов сок и 1 шот ром. Разбъркайте добре сместа и намажете дърветата, оградата, камъните и пъновете в градината си. На някой клон на дървото можете да окачите гъба напоена със сместа.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *