7 ползи за здравето от разкошното какао!

Какаото е безценен дар от природата!

Какаото идва у нас от Централна и Северна Америка, които са дом на какаовото дърво. През 16 век испанците са тези, които го пренасят в Европа и от тогава до днес какаото във всичките му форми се радва на особена популярност по целия свят.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Какаото е разкош!

Освен че е изключително вкусно, освен че е божествено, какаото е и много полезно. В него се съдържа разнообразие от полезни вещества, сред които флавоноиди, фанилеталаланин, магнезий, сяра, витамини, минерали и так полезната олеинова киселина. Доказано е, че продуктът има стимулиращо и диуретично действие, които в една или друга степен оказват влияние при лечението и профилактиката на ето тези състояния:

–          повишени нива на холестерола в организма;

–          кашлица, но тук трябва да се използва само черен шоколад;

–          за лечение на екземи;

–          при високо кръвно налягане;

–          при тегло под нормата;

–          при разнообразни форми на депресия;

–          при изключително тежки случаи на предменструален синдром.

Под каква форма ще се използва какаото с лечебна цел в голямата си част зав2иси от собствените предпочитания. Доказан е и ефектът, който разкошно растение има върху кожата – какаовото масло прави кожата мека, гладка и сияйна, връща еластичността й и неутрализира сухотата.

бутон за споделяне

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “7 ползи за здравето от разкошното какао!

  1. Здравейте, Предлагам Ви един начин да спечелите някой лев в а иммено: Регистрирате се напълно безплатно на следният сайт: http://sumixs.com/?ref=1210793 Каква е идеята? Трябва да отделите по 3 минути на ден за да оценявате три видео реклами. След регистрацията си влизате в акаунта, кликвате на Survey, отваря Ви се клипче и под него има бутон do survey. Натискате го и Ви се отварят 8-те въпросчета на които трябва да отговорите. Отговаряте набързо и… печелите 9$. Повтаряте това упражнение още 2 пъти и- в сметката си имате 27$. При достигане на 1200$, парите Ви се превеждат на PayPal акаунт. За целтъ трябва да имате регистриран PayPal акаунт.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *