-8 килограма само за месец? Да, и то напълно естествено

Изключете един от основните хранителни продукти от вашето ежедневно меню и свалете многото излшини килограми. Става въпрос за пшеницата. Тя може да бъде заменена или с пълнозърнести продукти, като лен. Така не само ще свалите между 8 и 10 за първия месец, но и ще нормализирате нивата на кръвната си захар.

Ако изключите пшеницата от вашата диета, вие, не че само ще отслабнете ефективно, но и ще намалите кръвната захар, ще облекчите чревните проблеми, ще се чувствате по-енергични и въобще здравословното ви състояние ще се подобри драстично, смята американският кардиолог Уилям Дейвис.

Той твърди, че днешните продукти, които са на базата на пшеница, са произведени от генетично модифицирани растения, които съдържат вредни съставки, които допринасят за наддаването на теглото и водят до други сериозни здравни проблеми. Едни от тези вещества са глиадин-подобните протеини, който действат като стимуланти на апетита. Когато глиадинът започва да се използва масово след 1980 година, дневният прием на калории скача до небето до 440 калории, твърди Дейвис.

“Глиадинът действа като опиат, но този опиат не води до облекчаване на болката, а само до пристрастяване и стимулиране на апетита”, казва още американския кардиолог. “Това е една от причините защо пшеницата, а не мазнините, лакомията или заседналият начин на живот са виновни за покачващите се нива на затлъстяване и диабет”, допълва той.

Дейвис осъзнава, че хлябът и пшеничните продукти са основна част от диетата на над 80% от пациентите му, които страдат от сърдечно заболяване, диабет или пре-диабет. Той започнал да се чуди какво би се случило, ако те спрат да консумират пшенични продукти.

Пациентите смъкнали между 8 и 10 килограма само за първия им месец без пшенични продукти. Кръвната захар се намалила, а обиколката на талията се стопила с 5 до 8 сантиметра още в първият месец – месец и половина.

-8 килограма само за месец? Да, и то напълно естествено
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “-8 килограма само за месец? Да, и то напълно естествено

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *