Акнето при мъжете се изчиства по-бавно

Не само лицевото окосмяване при мъжете е фактор за по-продължителното време за изчистване на лицето от акнето. Има редица структурни различия, по които кожата на мъжете и жените се отличават.

Например мъжките полови хормони, които се наричат андрогени спомагат за удебеляване на кожата с цели 25% повече от тази при жените. Не оспорван факт е , че това я прави много по-здрава, но от друга страна при нараняване или възпалителни процеси кожата се възстановява много по-бавно.

акне-при-мъжете-300x200Концентрацията на произвеждания секрет от мастните жлези, който се нарича себум е различен при двата пола. Когато момчетата преминат през пубертета и започнат да израстват като мъже количеството на този себум става още по-високо. От тук следва, че при мъжете е по-голяма вероятността да се развие акне и неговата продължителност на изчистване и по-голяма.

След като причините за продължителното задържане на акнето при мъжете са изяснени можем да кажем, че козметичните и фармацевтичните продукти, които се използват оказват голямо влияние. Тяхното не благоприятно влияние върху кожата на мъжете може да се изрази в появата на акне и неговото изостряне.

Демир бозан билки за бъбреци

Акнето може да се появи не само по лицето, но и по гърба и гърдите. В случаите, когато има завишена секреция на мастните жлези, кожата е склонна към омазняване и това стимулира заболяването. Акнето може да се прояви в различни форми, като червени пъпки, комедони или гнойни пъпки.

Използването на ланолинът не е препоръчително, защото в него има съставки, които влияят неблагоприятно върху акнето. Този козметичен продукт се използва за омекотяване и овлажняване на кожата, но предизвиква доста бързо омазняване на кожата. В следствие на омазняването порите се запушват и от там се отключва благоприятната среда за развитието на акне. В случай, че сте имали проблеми с акнето преди време или имате мазна кожа не използвайте ланолин.

Препоръчително е да не използвате парфюми със силен аромат, защото в техния състав има вещества, които могат да причинят раздразнение на кожата. Препоръчително е да използвате леко ароматизирани парфюми при проблеми с акнето, защото ще избегнете по-нататъчни трудности.

Използвайте специализирани препарати за мазна кожа, които не съдържат минерални масла, защото в съдържанието на шампоаните и душ-геловете тези масла присъстват и те предизвикват запушване на порите.

Днес много млади хора посещават фитнес салоните и приемат много анаболни стероиди, тестостерон и дихидротестостерон, които им влияят неблагоприятно. Тези съставки помагат на жлезите да се разраснат и така те могат да произвеждат повече себум. Това води до трудно лечение на акнето, така че е препоръчително да се избягва приема на тези вещества.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *