Ако имате проблем със съня, доверете се на пасифлора!

Пасифлора е билката, доказала своята ефективност в борбата с безсънието

Всички са наясно, че сънят е от изключително важно значение за човешкия организъм. Той помага за възстановяване от ежедневната дейност и способства за „презареждането на батериите”. Сънят е изключително важен елемент при изграждането на добра спортна фигура, тъй като се знае, че по време на пълен покой настъпва мускулният растеж.

“Демир

Проблемите със съня може да се отразят на всички аспекти на живота. Това може да предизвика депресия, тревожност, наддаване на тегло, или проблеми с кожата.

Пасифлора е билката, доказала своята ефективност в борбата с безсънието!

Пасифлора е билката, доказала своята ефективност в борбата с безсънието!

В борбата с безсънието се е доказала билката пасифлора. Тя помага за облекчаване на напрежението в мускулите и може да успокои стреса и тревожността. Растението е било използвано за лечение на симптоми на абстиненция при хора, които са употребявали кокаин или опиати, което е доказателство за силните успокояващи ефекти на пасифлората. Още едно от предимствата на пасифлората е, че тя насърчава дълбокият сън, не създава зависимост и не причинява отпадналост на сутринта.

Билка.инфо ви предлага една изпитана билкова рецепта за по-здрав сън.

Начин на приготвяне – За да направите чай, 0,5 до 2,5 грама от билката пасифлора се накисват в гореща вода за 10 до 15 минути и се пие два до три пъти на ден. Препоръчителният прием на сушената билка е 4 – 8 грама на ден.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *