Ако пролетната умора вече се промъква към вас, изгонете я ето така

Макар и да не прилича все още на пролет времето навън, тя ни подсеща че навлизаме в нейните владения. И то не с нещо добро, защото слънце няма, а с известната ни пролетна умора. За да сме отново в кондиция, може да приложите някои бабешки илачи, които ще ви отпуснат и отново ще ви върнат в правия път.

umoraСтимулиращо действа например екстрактът от глухарче. С голямото си съдържание на калий то сваля високото кръвно налягане и действа ефективно срещу пролетната умора. Освен него, тинктурата от ехинацея пък засилва имунната система и прочиства лимфата. Зеленият и ароматен копър, без който таратор не става, е средство известно на човечеството от векове срещу симптомите на умората. Той подпомага храносмилането и прочиства бъбреците. Може да се ползва като тинктура или чай. Две чаени лъжички семена от копър се прибавят към 250 мл вряща вода. Оставя се да престои пет минути и се прецежда.

Освен билките, ароматерапията също може да ни е от голяма помощ в този случай. За целта капнете няколко капки от масло от мускусен градински чай във ваната, тамян или сандалово дърво и вижте как ще се възвърне тонусът ви. Етеричните масла от хвойна и кипарис увеличават либидото. Лавандулата освобождава от нервното напрежение, което е едно от основните причини за умората.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Ако все пак нито един от тези съвети не помагат, вероятно може да става въпрос за болест, скрита от вашето полизрение. Недостигът на желязо, витамин В12, ниско или високо кръвно, може да са само част от причините. Причина за това може и да е неправилно функционираща щитовидна жлеза.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *