Алергичен ринит може да бъде спрян с билкова отвара

Алергичен ринит е състояние, при което се възпалява лигавицата на носа, а симптомите на заболяването най-често са кашляне, запушен нос и кихане.

Заболяването алергичен ринит се предизвиква от вещества, които се наричат алергени и при всеки един индивид те предизвикват различни реакции. Рисковите групи, които са застрашени от алергичен ринит са асматиците или тези, които имат заболели в семейството. Най-често ринитът се отключва в детските години, но не е изключено да засегне и възрастен, който до сега не е имал никакви алергии.

Алергичен ринит може да бъде спрян с билкова отвара

Алергичен ринит може да бъде спрян с билкова отвара

Алергичния ринит може да бъде целогодишен или сезонен. Сезонният ринит се характеризира с алергия към пролетни треви, плевели или други тревисти растения. Целогодишния ринит се предизвиква от праз, плесени, акари и животни.
Казахме, че най-честите симптоми на алергичния ринит са запушен нос, кихане и кашлица, но списъка не приключва до тук. Има още няколко симптома, с които се характеризира заболяването, но те не са налични при всеки. Това са сърбежа на различни части от тялото, неспокоен сън, болки в ушите и гърло и зачервяване на очите.

Рецептата, която ви предлагаме за избавянето от алергичен ринит може да се използва, както за сезонния така и за целогодишния. Тя включва само 3 билки, които са известни с уникалното си благоприятно въздействие върху организма. За да си направите чудотворната отвара си набавете широколист живовляк, маточина и жълт кантарион. Смесете 2 супени лъжици от живовляка с по 1 супена лъжица от кантариона и маточината. В съща, който се намират смесените билки добавете 1 литър студена вода. Слагат се на огъня и се варят само за 10 минутки. След готовност чудодейната отвара се прецежда и се пресипва в термос. Отварата се приема на 3 части преди консумирането на храна. Тя стига за ден, така че на другия си правите нова.

Ще подпомогнете лечението на алергичен ринит, като заедно с приема на отварата изяждате и един лимон на ден. Измивате лимона добре и го изяждате заедно с кората, защото в нея също има съдържание на вещества, които оказват благоприятно влияние и спомагат за лечението.

Подобни публикации за още четене:
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *