Анемията бяга от тези билкови рецепти

Възстановете организма си от пониженото количество хемоглобин

Пониженият хемоглобин или намаляването на червените кръвни телца в организма ни е характеризиращото за анемията. Тя се появява, когато червените кръвни телца не могат да насмогнат да пренесат необходимото за нормалното функциониране на организма количество кислород. Водещите симптоми на заболяването са лесната уморяемост, съпроводена с трудно запаметяване, промяна в нормалния цвят на кожата, езика, устните.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки
Симптоми и лечение при анемия!

Симптоми и лечение при анемия!

Билка.инфо ви предлага тези изпитани билкови рецепти, с чиято помощ ще възстановите понижения си хемоглобин и ще се избавите от анемията.

Начин на приготвяне и употреба – по 30 г корени от глухарче и стръкове от върбинка, 25 г листа от орех, 20 г стръкове от червен кантарион, 100 г коренища от кръвен здравец, 60 г стръкове от жълт кантарион се смесват. В 500 мл вода се варят за 10 минути 2 супени лъжици от билковата смес. Пие се по 1 винена чашка подсладена с мед 4 пъти дневно преди хранене.

Начин на приготвяне и употреба – на тих огън в 4 литра вода се варят по 4 супени лъжици ръж, пшеница, просо и ечемик, докато водата остане на половина. След като се прецеди към сместа се добавя чист селски квас и мед на вкус. Резултата трябва да е каша гъста като боза. След 24 часа, при започване на кипене, течността се приема вместо вода.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *