Бабини илачи се справят с няколко проблема – 2

За приятен тен и свеж вид на кожата – в продължение на месец приемайте един ден чай от мента, а на следващия – чай от маточи­на, по 1 ч. ч. 2-3 пъти дневно. Лицето ви ще добие приятен розов тен, а освен това ще се почувствате по-жизнерадостни и спокойни.

Демир бозан билки за бъбреци

При завишена сексуалност – смесват се по 1 част тинтя­ва и корени от ирис, 2 части бял равнец, 3 части риган, по 4 части дилянка, жълт кантарион и хмел. 1 с. л. от билковата смес се залива с 250 мл. вода и кисне 2 часа. След това се слага на огъня до кипване и след 10 мин. се прецежда. Приема се по 1 ч. ч. сутрин и вечер в продължение на 3 седмици.

сълзящи очиПри лишеи смесете 5 части острица и по 3 части корени троскот, ко­рени репей и корени сладник. Залейте 3 с. л. от сместа с 500 мл. вряла вода. Оставете да се запарят за 15 мин., след което прецедете. Всяка сутрин и вечер приемайте по 250 мл. на глътки, непосладено. Паралелно с това в продължение на 2 месеца правете промивки на засегнатите части със запарка от елхови пъпки – 2 ч. л. пъпки се заливат с 1 ч. ч. го­реща вода. Оставят се да киснат 5 мин. и се прецежда. Запарката може и да се пие по 2 ч. ч. дневно.

При прекомерно изпотяване – пригответе запарка от по 1 част сол и градински чай и 2 части орехови листа. 2 с. л. от сместа залейте с 1 ч. ч. гореща вода. Оставете да кисне 5 мин., след което прецедете. Приемайте всяка вечер по 1 ч. ч. запарка.

При сълзящи очи се приема запарка от шапиче. 1 ч. л. от билката се залива с 1 ч. ч. гореща вода, кисне 5 мин. и се прецежда. Приема се по 1 чаша 3-4 пъти дневно.

Много добре повлиява и компрес на очите, приготвен от равни части листа от градинска ягода и пача трева. 2 ч. л. от билковата смес се заливат с 1 ч. ч. гореща вода, киснат 10 мин. и се прецежда. След като отварата изстине в нея се намокря тампонче или марличка и се поставя върху очите по няколко пъти дневно.

При раздразнимост се приготвя смес от 4 части лайка, по 3 части овесена слама, лавандула и еньовче, по 2 части лопен и анасон. 1 с. л. от билките се залива с 1 ч. ч. студена вода. Слага се на огъня до кипване, след което се оставя да кисне 10 мин. и се прецежда. Когато се почувствате раздразнителни приемайте по 2 ч. ч. дневно, подсладено с мед.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *