Бабините рецепти в нашето ежедневие

Зехтин за детето

Винаги подправяйте със зехтин салатите, а също така и ястията – вашите и на децата. Най-високият клас зехтини – екстра върджин са изключително близки по състав до мазнините, които влизат в състава на майчиното мляко. Установено е, че редовно­то използване на зехтин подобрява растежа на костната система.

“Фигурин

624-300-grip-dete-bolestНевен за разхлабване

2 равни ч. л. цветчета невен се запарват в 1 ч. ч. вряла вода, кисне 15 мин., прецежда се и се пие бавно, на глътки. Освен като леко пургативно средство невенът се използва и при възпаление на дебелото черво.

Смокини при кашлица

Направете си вкусно смокиново мляко, ако вие или детето сте с кашлица. За целта сварете прясно мляко и докато е още горещо, изсипвате 200 мл в чаша и пуснете в млякото 2 смо­кини. Оставете да постои 15-20 минути. През това време смокините са подсладили млякото и се е получил превъзходен сироп против кашлица, кое­то вашето дете с удоволствие ще изпие. Правете „сиропчето“ сутрин и вечер в продължение на ня­колко дни.

Мехлем

При изстинка, придружена с упорита кашлица, мажете гърдите с гъша (патешка) мас вместо със свинска. Маста на плавателните птици е по-раз­лична и помага да се преодолее мъчителната каш­лица.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *