Бебешки нежна кожа с отвара от зелен чай

Кожата на петите е една от най-проблемните и понасяща цялата тежест на тялото. Поради това за нея трябва да се полагат ежегодни грижи. И тези грижи не се заключват само с лак за нокти. Почистете и хидратирайте кожата на петите с няколко лесни начина. Един от които е с утайка от кафе или пък с морска сол. Много ефикасно е почистването и със синя глина. За целта я разтворете в топла вода, за да се получи кашичка. Намажете с нея стъпа­лата и когато маската изсъхне, я измийте глината с топла вода. Намажете краката с хранителен крем. Ето и други съвети за красиви крака с меки петички.

Демир бозан билки за бъбреци

perfect-feet-03Преди всичко трябва да знаем, че е много важно да избираме правилно обувките си. Те трябва да са меки и удобни. Ако всеки ден си правите ваничка с лайка или розови цветове, краката ще имат нежна кожа на петите. След ваничката, втрийте и затоплен зехтин в кожата.

Ако сте решили да си направите плодо­ва маска на лицето, не забравяйте и крака­та. Грубата кожа ще омекотите с маска от пресни тиквички. Настържете на ситно ренде зеленчука и намажете с кашичката стъпалата. Увийте ги с найлон и след 20 минути се изплакнете. Тази маска се пра­ви веднъж седмично.

Още една ефикасна маска: заливате чаена лъжичка зелен чай със 100 мл кипяща вода. След това оставяте да престои половин час. Изсипвате я в един съд, а чая в друг. Накиснете за 5 минутки краката в течността и след като ги подсу­шите, ги намажете с по-дебел слой подхранващ крем, а върху него наредете чаените листенца. След 20 минути измий­те маската с топла вода и масажирайте стъпалата със затоплен на водна баня зехтин.

Ще свалите умората от краката с кон­трастни ванички: в един съд налейте уме­рено гореща вода, а в друг – хладка. Под­ръжте краката няколко минути в топла­та вода, а след това – в студената. Редувай­те няколко пъти.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *