Билка за болка

Природата е изключително щедра към човека – дала му е ненадмината красота и мощна лечебна сила в лицето на различните пролетни цветя. Почти няма цвете по нашите земи, което да не е и билка. И докато сега нямаме много време да берем билки, макар че преживяването е неповторимо, то можем да ги намерим в различните билкови аптеки и дрогерии. Затова при нужда или желание от ваша страна да се снабдите с някоя билка-цвете, винаги може да посетите близката дрогерия и да се снабдите с изсушена, изчистена и опакована билка. Нека да видим коя билка с какво свойство е известна.

“Фигурин

flowersЛайка

Чудесно средство, успокояващо храносмилателния тракт, и спомагащо за храносмилането. Освен това помага и при уморен вид и торбички под очите, както и за по-наситен и силен цвят на русата коса.

Мак

Известен е с успокои­телните си свойства, действа като леко прис­пивателно. Чай от мак об­лекчава кашлицата.

Здравец

Здравецът и неговият екстракт успокояват чувствителната кожа, освен това има и пречистващо действие. Лекарите го използват при рани за спиране на кръвотечение­то.

Лавандула

Със силно успокояващо действие, лавандулата се използва за успокоение на главоболие и мускулни болки.

Бяла коприва

Помага при ревматични болки и при възпаление на отделителната систе­ма.

Розмарин

Чудесна подправка към ястията, но също така и невероятна билка със силно противовъзпалително действие при проб­леми с храносмилателна­та система.

Роза

Тонизира и помага за зарастване на раните. Естествено, розите се използват най-широко в козметичната индустрия.

Невен

Оранжевото цвете по­мага при заличаване на белези и тонизира. Цве­товете на невена, натопе­ни в оцет й използвани като подправка, повиша­ват апетита.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *