Билката, даряваща ни безсмъртие

Едно от най-мощните и универсални растения, които ни помагат срещу множество болежки, поддържат красотата ни и засилват имунитета ни, е алое вера. В световен мащаб неговите свойства са добре познати и използвани от години за лечебни цели. Макар и то да търпи множество критики, все пак се прилага при множество здравни и козметични проблеми. Растението се използва от хората от повече 5000 години. Алоето е още известно като: „растение на безсмъртието”, „лек от природата”, „мълчаливият лечител” и много други.

“Фигурин

Неговите свойства са предимно противовъзпалителни, антивирусни и естествени антибиотични. В своя състав то има повече от 20 минерала, 18 аминокиселини и 12 витамина. Източникът на всичките му полезни свойства са листата, които „захранват“ и цялото растение. Ако откъснете един стрък от почвата, той може да живее няколко месеца, захранвайки се само от листата си, които са нещо като негов резервоар.

Може да се приема, както вътрешно, така и да се прилага външно. При външно приложение се обработват с алое вера кожни раздразнения, инфекции, изгаряния и екземи. Можете да прибавите екстракт от алое към вашия ежедневен крем и още в първите дни ще усетите омекотяващото и регенериращото действие на растението. То също така забавя симптомите на стареене и е успешен лек срещу акне. Известната прелъстителка и красавица Клеопатра е използвала алое, за да поддържа опасния си чар.

Вътрешното приемане на алое не е толкова разпространено, но е силно ефикасно. Ако обелите кората на алоето, ще видите, че под нея има гелообразна консистенция, която бързо се втечнява. Тя може да се смеси със сок или мляко и да се изпие. Вкусът не е толкова силен, но се усеща. Ако не ви се понрави този вариант, може да си закупите от търговската мрежа капсули или чай от алое вера. Естествено, специалистите препоръчват да пробвате с натуралния вариант.

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Билката, даряваща ни безсмъртие

  1. Дори са над 300. Лечебни са само около 4 вида, а най-мощно е Алое Вера Барбадендис. От него се правят много продукти, приложими в медицината и козметиката.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *