Билката змийско мляко лекува кондиломи

Кондиломите са генитални брадавици, предавани по полов път.

Това е едно от най-честите венерически заболявания и е познато на медицината още от древни времена, като в Древна Гърция Хипократ ги е наричал „полови брадавици“.

Демир бозан билки за бъбреци

Още – в най-подробния и полезен материал по темата ТУК: „Кондиломи (папиломи). Лечение с домашни средства, билки, лекарства и други„.

Кондиломите са образувания, причинени от човешки папилома вирус (Human Papilloma Virus – HPV). HPV – вирусът има много разновидности. В резултат на някои от тях се появяват брадавици по ръцете и кокоши трън на ходилата. Около 30 от подтиповете на HPV се предават по полов път и могат да доведат до развитие на брадавици в областта на половите органи и около ануса.

змийско млякоБилката змийско мляко (Chelidonium majus) е употребявана за лечение още от старите билкари, които са я наричали брадавично цвете. За лечебни цели се използва сокът от растението, който има вариращи количества алкалоиди, хелидонин и сангвиритрин. Наличието на тези съставки дава лечебните свойства на змийското мляко в дерматологията за лечение на брадавици, мазоли, лишеи, екземи, рак на кожата.

Други наименования с които е известна са Божия милост, Богородична билка, дар Божий, златен корен, росопас, лишейче, жълтениче, кръвоспираща билка, очен корен. Само от наименованията на растението можем да разберем какви са неговите лечебни свойства. Има хора, които смятат, че змийското мляко е отровен бурен, но това не е съвсем вярно.

За да получите пресен сок от змийско мляко са ви необходими листа, дръжки и цветове от билката. Измийте ги и още докато са влажни ги изстискайте в сокоизстисквачка. Полученият сок се прилага локално върху брадавицата, като е добре мястото да се маже 1-2 пъти дневно.

При приложеното лечение със змийско мляко обикновените брадавици изчезват до няколко дни. При наличие на кондиломи лечението е по-продължително и мазането продължава до пълното изчезване на проблема. Добре е да продължите лечението още няколко дни след изчезването на брадавиците, за да се избегне повторната им поява.

Други средства за лечение на брадавици, включително и кондиломи са мляко от смокиня, счукан чесън или суров картоф.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *