Билки, които помагат при болезнена менструация

Месечният цикъл на жената понякога може да бъде придружен с неприятни, дори силни болки. Доста жени не обичат да прибягват до медикаменти за облекчаване на това състояние. Точно затова природата идва на помощ. Ето пет билки, които имат забележителен болкоуспокояващ ефект при болезнена менструация.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Мащерка

менстуални болкиБилката има свойството да успокоява нервната система и да облекчава болките и спазмите при колики, язва на стомаха и контракции на матката. Залейте 1 супена лъжица мащерка с 200 мл. кипяща вода. Оставете да кисне 60 минути, след което прецедете и изпийте отварата преди ядене. Прилагайте процедурата три пъти на ден, до утихване на болката.

Мента

Залейте 1 чаена лъжичка от билката с 200 мл. вряла вода. Изчакайте 60 минути и прецедете. Пийте така приготвената отвара 15 минути преди ядене. Ментовата отвара повлиява много добре също и при безсъние и главоболие.

Пача трева

1 чаена лъжичка от билката се залива с 100 мл. вряла вода и кисне около час-час и половина. Прецежда се и се пие три пъти на ден преди ядене.

Лен

1 супена лъжица от билката се залива с 500 мл. хладка вода. Кисне 2 часа и се прецежда. Пийте три пъти на ден преди хранене по 1-2 чаени чаши. Да не се използва при остри възпаления на бъбреците и пикочния мехур,  тъй като някой нейни съставки имат дразнещо действие.

Хмел

Използват се още неразтворилите се съцветия на растението. 2 супени лъжици се заливат с 500 мл. кипяща вода. Киснат в продължение на 30-60 минути, след което се прецежда. Отварата се приема три пъти на ден преди хранене по 1-2 чаши.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *