Билки лекуват възпалени венци!

Кървящите и подути венци се повлияват от тази изпитана билкова рецепта

Ако ви кървят венците или са ви зачервени и подути, то при всички случаи те са възпалени. При този случай е добре да се обърнете към вашия зъболекар, за да установите причината за това. Много често проблемите идват не от честота на миене на зъбите, а по-скоро от неговото качество. Правилната техника на почистване на зъбите е комплекс, който включва 3 неща – почистване на междузъбните пространства с конец за зъби, почистване с четка и паста за зъби и използването на вода за уста, ако ви е препоръчана от вашия стоматолог.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки
Кървящите и подути венци се повлияват от тази изпитана билкова рецепта!

Кървящите и подути венци се повлияват от тази изпитана билкова рецепта!

Сред уязвимите групи са бременните. При тях явлението е в резултат на хормоналните промени и затова бъдещите майки задължително трябва да посещават дентален лекар. Независимо дали имат оплаквания, или не. Рискова група са и хората, употребяващи определени медикаменти (например за общи заболявания) и които не посещават редовно зъболекаря си за професионално почистване.

Билкова рецепта при възпаление на венците и устната кухина (когато венците са се подули или кървят):

Начин на приготвяне – вземат се равно количество кори от дюля, дрян и дъб (трябва да се вземат от млади клонки). Сваряват се във вино или оцет. Когато отварата кипне, се добавят и 2 – 3 листа стипца и на върха на ножа лимонтозу. Прецежда се и след като изстине, се прави гаргара всяка сутрин до заздравяване на венците.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *