Билки лекуват възплени венци!

Загубата на зъбите започва с възпаление на венците! Спрете го!

Черната статистика сочи, че най-разпространената причина за около 70% от загубените зъби при възрастни хора, което засяга три от всеки четири пациента в определен момент от живота им, се дължи на възпалението и инфекцията на венците. Предлагаме ви няколко билкови рецепти, доказали своята ефективност при подобряването на устната хигиена.

Загубата на зъбите започва с възпаление на венците! Спрете го!

Загубата на зъбите започва с възпаление на венците! Спрете го!

Начин на приготвяне и употреба – смесете и разбъркайте внимателно по 30 г корени от очеболец, стръкове от мащерка и цвят от невен, 20 г цвят от роза и 100 г листа от смрадлика. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 500 г вряща вода и се оставя да кисне минимум 1 час. След като поизстине извлекът се прецежда. На всеки 2 часа се използва за жабурене.

Ако възпалението е съпроводено с гной, Билка.инфо ви предлага следната ефикасна билкова рецепта.

Начин на приготвяне и употреба – смесват се и се разбъркват внимателно по 50 г кори от нар, стръкове от червено подъбиче, цвят от лайка и листа от живовлек . 1 супена лъжица от сместа се залива с 400 мл вряща вода. На тих огън ври 5 минути, след което се оставя се да кисне 2 часа и се прецежда. През 2 часа се правят жабурения. Желателно е лечението да продължи 10 – 12 дни след оздравяването на венците.

Билки лекуват възплени венци!
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *