Тези билки помагат при подути крака

Често след дългия работен ден или пък по някаква друга причина забелязваме, че краката ни са подути или са се образували отоци на някой места. За щастие билките и тук могат да повлияят с полезното си действие. Вижте няколко билки, които могат да облекчат подобни проблеми.

“Фигурин

1. Магданоз

Много хора отглеждат магданоз в градината си или в саксии, защото той е чудесна добавка към салати и различни ястия. Той действа като мощен диуретик и съдържа минерали, витамини и хлорофил-вещества, които са важни за здравословното хранене.

глухарче2. Глухарче

За повечето хора това растение е просто досадна плевел, но за билкарите не е така. Обикновеното глухарче (Traxacum officinale) също е природен диуретик и освобождава тялото от излишната вода. Употребата му може да бъде под формата на чай, тинктура или капсули.

3. Гинко билоба

Една известна и с незаменими свойства билка от китайската медицина. Тя подобрява кръвообращението, в резултат на което намалява задържането на вода в стъпалата и краката. Преди да започнете лечение с гинко билоба заради проблеми с кръвообращението е препоръчително да се консултирате със специалист в областта.

4. Мента

Вана с масло от мента облекчава уморените и подути крака. Условието е водата във ваната да бъде толкова гореща, колкото може да се изтърпи. Краката се накисват за не повече от десет минути, а веднага след това се заливат с леденостудена вода за около 30 секунди. Ментата премахва отоците и едновременно с това тонизира и освежава краката. Ако обаче не забележите ефект от употребата на ментата обърнете се към специалист.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *