Билки помагат при херпес. Вижте как!

Изпитани билкови рецепти и илачи при херпес

Билка.инфо ви предлага няколко изпитани лечебни метода, с чиято помщ за нула време ще се отървете от неприятния херпес.

Лечението на херпеса е местно и представлява нанасяне, върху засегнатите места, на зехтин или бадемово масло, или лекото обтриване с памук напоен в 2% разтвор на борова вода.

“Демир
Изпитани билкови рецепти и илачи при херпес!

Изпитани билкови рецепти и илачи при херпес!

Друг способ за справянето с херпеса е редовното измиване на засегнатите места с хладка запарка от жълт кантарион, като за целта 1 супена лъжица цвят и листа се запарват в 250 мл вода за около 5 минути. За да е ефикасно лечението е желателно да се поддържа изрядна хигиена на засегнатите места. Мехурчетата трябва да се посипват с талк от аптеката или с нишесте.

При появата на херпес в областа на половите органи, всеки ден след ставане от сън трябва да се измива тази област със запарка от равни части лайка, жълт кантарион и смрадлика. По една супена лъжица от билките се добавя в 500 мл вода и ври похлупена за около 10 минути.

Вечер преди лягане се препоръчва направата на топла баня (за около 10-20 минути), като към предварително подготвената топла вана (37 С) се довавя и 3литра от горната запарка, но количестовто на билките е по 6.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *