Билки помагат при сърдечни и сърдечно-съдови заболявания

Сърдечно-съдовите заболявания са актуален за страната ни проблем

Една от водещите причини за заболеваемост и смъртност в световен мащаб са сърдечно-съдовите заболявания. Това е особено актуален за нашата страна проблем, като за да се обхване мащабността на проблема е добре да се сподели, че в България всеки втори от 3 човека умира от сърдечно- съдови заболявания (мозъчен инсулт, миокарден инфаркт, сърдечна недостатъчност).

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки
Сърдечно-съдовите заболявания са актуален за страната ни проблем!

Сърдечно-съдовите заболявания са актуален за страната ни проблем!

Билка.инфо ви предлага тези рецепти от българската народна медицина, които доказано ще заздравят и подсилят сърцето ви и съществено ще намалят шанса за поява на сърдечно – съдови заболявания.

Начин на приготвяне и употреба – по 50 г стръкове от мащерка, стръкове от бял имел, цветове от глог, цветове от арника и стръкове от хвощ се смесват. С една чаена чаша вряла вода се залива 1 чаена лъжичка от сместа. Кисне 7 минути. Пие се 3 пъти дневно по 200 мл преди хранене.

Начин на приготвяне и употреба – 200 г ориз и 200 г семе от тикви се изпичат до златисто. След като се смелят към тях се добавят 200 г зехтин и 200 г пчелен мед. Приема се по 1 чаена лъжичка от сместа 3 пъти дневно преди хранене.

Начин на приготвяне и употреба – почистав се 600 г лимони от семките и се смелват. Смесват се с 1 кг мед и се приемат само сутрин по 1 супена лъжица.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *