Билки помагат при възпалени венци

За перфектна усмивка и здрави венци, се доверете на Билка.инфо

Няма човек, който да не мечтае за перфектната усмивка, която да разкрива красиви и правилно подредени зъби. Но не всеки е дарен със здрави венци и бели зъби. Ако посещенията при стоматолог предизвикват у вас само паника, то Билка.инфо и българската народна медицина ви предлагат алтернатива.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото
За перфектна усмивка и здрави венци, се доверете на Билка.инфо!

За перфектна усмивка и здрави венци, се доверете на Билка.инфо!

С помощта на тези билкови рецепти ще се радвате на здрави венци, ще спредте кървенето им и ще се отървете от болката, понеже здравето им и добрият им вид е важен не само за самучувстието ви но и за закрепването на зъбите.

Начин на приготвяне и употреба – по 50 г от листата и корените на къпината, предварително наситнени, се запарват в 500 мл вряла вода. С получената отвара се прави гаргара всяка сутрин. Тази рецепта освен да премахне възпалението, спомага и за стягането на венците поради съдържащите се в къпината танини. За постигането на по-бърз ефект Билка.инфо ви препоръчва да редувате запарките със следната билкова рецепта: по 1 супена лъжица дрян, млади кори от дюля, цер и бял дъб се варят 30 минути в 1 литър винен оцет или домашно вино. След като са се варили половин час, към отваркта се прибавя и 1/4 чаена лъжичка стипца. Начина на употреба е същият като в горната рецепта.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *