Билки помагат при възпаление на устната кухина!

Подобрете устната си хигиена с помощта на Билка.инфо

Начин на приготвяне и употреба – в 100 мл вряла вода се оставя да кисне 1 супена лъжица от следната билкова смес – 50 г цвят невен, 50 г корени от черен оман и 50 г цвят от лайка. След като изстине се използва за гаргара и жабурене 3 – 4 пъти дневно.

Демир бозан билки за бъбреци
Подобрете устната си хигиена с помощта на Билка.инфо!

Подобрете устната си хигиена с помощта на Билка.инфо!

Начин на приготвяне и употреба – 20 г стръкове камшик, 15 г листа от градински чай, 15 г корени ружа, 20 г листа подбел, 10 г листа мента, 10 г плодове резене и 10 г цвят от лайка се умесват в дървено хаванче. Една супена лъжица с връх от билките се запарва в 250 мл вода за половин час. С полочената отвара се прави гаргара 3 – 4 пъти дневно.

В следствие на възпалението често се получава и лош дъх в устата. Билка.инфо ви предлага тази рецепта, с чиято помощ няма да се притеснявате вече за близостта на хората с които разговаряте.

Начин на приготвяне и употреба – 20 г листа от розмарин, 30 г плодове от анасон, 10 г стръкове пелин и 20 г листа от мента се смесват добре. Три супени лъжици от билковата смес се дабавят в 600 мл вряла вода и се оставят да врат 3-4 минути. Това е количеството необходимо за 1 ден, като се изпива на 3 пъти преди хранене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *