Против хемороиди: Рецепти със змийска хурка и змийски лапад

Билка.инфо ви предлага тези билкови рецепти при хемороиди

Хемороидите са най-разпространеното заболяване на правото черво. От него страдат около 12 човека на всеки 100. Среща се еднакво често както при мъжете, така и при жените.

“Фигурин

Най-често дамите се сдобиват с хемороиди по време на бременността, особено през последното тримесечие.

Кажете „Сбогом“ на хемороидите!

Хемороидите представляват подуване (разширение) и/или нагъване на нормално съществуващи вени в крайните части на дебелото черво (ректум) и неговото отвърстие (анус).

Хемороидите са „разширени вени“, подобни на тези, които виждаме на краката, но за разлика от тях, те често се възпаляват, запушват (тромбозират) и кървят, което води и до появата на оплаквания. Опитайте тези билкови рецепти, ефикасни при хемороиди.

  • Начин на приготвяне и употреба – в продължение на 2 дни сутрин на гладно се приема 1 чаена лъжичка от следната билкова смес: 200г мед и 20 г счукани в хаванче грудки на змийски лапад. Почива се 1 ден и пак се повтаря, докато сместа свърши.
  • Начин на приготвяне и употреба – измита, подсушена и нарязана главичка от билката змиянец (змийска хурка, Arum maculatum) се смила на брашно. Взема се 1 супена лъжица брашно и 1 супена лъжица от билката. Смесват се и получената смес с малко вода се правят топчета с големината на хапче. Пият се 2 пъти на ден по 2 хапчета по време на хранене.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Против хемороиди: Рецепти със змийска хурка и змийски лапад

  1. Се јавувам од Скопје, Македонија. Ве молам, ако знаете, кој е латинскиот назив на билката змиянец. Не можам да најдам никаде

  2. Ако имате предвид змийска хурка, наименованието й на латински е Arum maculatum.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *