Тези билки помагат при оплешивяване!

Не се паникьосвайте! Не всеки косопад е свързан с оплешивяване

Възможно е и да има периоди, в които косата ви ще пада по-интензивно от нормалното, но това не означава непременно, че оплешивявате. Причините по принцип могат да са много разнообразни, а и е важно да се знае, че човешката коса си има периоди на обновяване.

Не се паникьосвайте! Не всеки косопад е свързан с оплешивяване!

Става въпрос за т.нар. сезонен косопад, който обикновено се среща през пролетта и есента.

Но ако все пак падането на косата ви не само не спира, но и става все по интензивно особенно около слепоочията и челото, то тогава е време за действие. Предлагаме ви тези билкови рецепти, доказали своята ефикасност.

Начин на приготвяне и употреба – пие се чай от равни части корени валериана, хвощ, камшик и цветове лавандула. 2 супени лъжици от сместа се вари 10 минути в 500 мл вода. Изстиналата отвара се пие по 1 винена чаша 3 – 4 пъти дневно преди ядене. Върху оголените части се налага каша от счукани пресни коренища брей, смесени със зехтин или кашица от счукан чесън или кромид лук.

Демир бозан билки за бъбреци

Начин на приготвяне и употреба – комбинират се равни части смрадлика, бяла върба, камшик и мащерка. 2 супени лъжици от сместа се варят 10 минути. Отварата престоява докато се охлади, след което се прецежда. Течността се втрива в кожата на засегнатите части всекидневно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *