Тези билки помагат при оплешивяване!

Не се паникьосвайте! Не всеки косопад е свързан с оплешивяване

Възможно е и да има периоди, в които косата ви ще пада по-интензивно от нормалното, но това не означава непременно, че оплешивявате. Причините по принцип могат да са много разнообразни, а и е важно да се знае, че човешката коса си има периоди на обновяване.

Не се паникьосвайте! Не всеки косопад е свързан с оплешивяване!

Става въпрос за т.нар. сезонен косопад, който обикновено се среща през пролетта и есента.

Но ако все пак падането на косата ви не само не спира, но и става все по интензивно особенно около слепоочията и челото, то тогава е време за действие. Предлагаме ви тези билкови рецепти, доказали своята ефикасност.

Начин на приготвяне и употреба – пие се чай от равни части корени валериана, хвощ, камшик и цветове лавандула. 2 супени лъжици от сместа се вари 10 минути в 500 мл вода. Изстиналата отвара се пие по 1 винена чаша 3 – 4 пъти дневно преди ядене. Върху оголените части се налага каша от счукани пресни коренища брей, смесени със зехтин или кашица от счукан чесън или кромид лук.

Начин на приготвяне и употреба – комбинират се равни части смрадлика, бяла върба, камшик и мащерка. 2 супени лъжици от сместа се варят 10 минути. Отварата престоява докато се охлади, след което се прецежда. Течността се втрива в кожата на засегнатите части всекидневно.

Тези билки помагат при оплешивяване!
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *