Лечебна рецепта за болки в ушите!

Избавете се от болките в ушите с тази билкова рецепта

Мнозина от нас си спомнят, че като деца са страдали от болки в ушите, но те се появяват и при възрастните, често вследствие на вирусна инфекция на гърлото и носа. Болките в ушите съвсем не са безопасни, те може да се задълбочат с появата на гной, да хронифицират, да нарушат слуха, да се появи шум в ушите, дори да се стигне до перфорация на тъпанчето и загуба на слуха.

Лечебна рецепта за болки в ушите!

Лечебна рецепта за болки в ушите!

В някои случаи природолечението с домашни средства облекчава болката, лекува и предотвратява бъдещата й поява.

Билка.инфо ви предлага тези доказали своята ефективност билкови рецепти, с чиято помощ ще се избавите от болките в ушите.

Начин на приготвяне и употреба – основното лечение е от лекар, но при внезапни или силни болки се употребява лопеново „царско” масло. Маслото се приготвя като 30 г пресен лопен се накисват леко и се слага в неоцветено шишенце и се смесват със 100 г чист зехтин. Престоява на слънце 3 – 4 седмици, разклаща се често и накрая се прецежда през ленена кърпа. При остри болки се капят по 3 капки до 3 пъти дневно с капкомер.

Начин на приготвяне и употреба – 2 – 3 г лопен се слагат в чаша кипяща вода. Правят се компреси във вид на лапи при болки в ушите, както и при хемороиди

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *