Билки успокояват нервите

От древни времена още хората са търсели лечение на нарушената функция на нервната система. Когато не е имало синтетични лекарства, голяма помощ са оказвали билките. И днес много хора обръщат поглед към лечебните треви като една безопасна алтернатива на всички онези знайни и незнайни лекарства и тяхното съдържание.

“Фигурин

bilki nerviМного от билките премахват болките, повишават физическта и умствена работоспособност, лекуват различни нервни и психически заболявания. Всъщност много от предлаганите в аптечната мрежа лекарствени препарати, които благотворно повлияват функциите на централната нервна система са от растителен произход.

Такива са билките съдържащи стрихнин, морфин, кодеин, кокаин, атропин, скополамин, кофеин и др. Наред с тях се използват и много билки с по-меко действие за лечение на някои функционални състояния, които действат успокояващо при нервна възбуда, безсъние, невротично главоболие, а други възбуждат нервната система, повишават нейния тонус, подобряват физическата и умствена издръжливост.

Известно е седативното действие на дилянката, хмела, маточината, звъниката и др. Успокояващ ефект върху централната нервна система има змийското мляко.

Лечебни растения действащи възбуждащо на централната нервна система са зановеца, златния дъжд и др. Повечето от тях са силно отровни и не трябва да се прилагат без лекарско предписание и наблюдение.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *