Билки за цялостно укрепване на организма

Няколко рецепти, които помагат при токсемия
Токсемията е термин, който лекарите употребяват за нарушение в обмяната на веществата. Тялото ни е така устроено, че да съществува определен баланс между разграждащата и изграждащата обмяна на веществата. Но често пъти този баланс е нарушен поради нездравословен начин на живот, неправилни хранителни навици, стрес и т.н.
Билка.инфо ви предлага следните билкови рецепти, с чиято помощ ще възстановите нарушеният си баланс и ще укрепите цялостно организма си.
1152211093Начин на приготвяне и употреба – смесват се и се разбъркват по 50 г стръкове от хвощ, корени от репей, корени от глухарче и цвят от лайка. С 600 мл вряла вода се заливат 3 супени лъжици от сместа. Ври на тих огън 5 – 6 минути, а след това се оставя да кисне за 30 минути. Получената запарка се прецежда и се приема 4 пъти дневно преди хранене по 150 мл.
Начин на приготвяне и употреба – смесват се и се разбъркват 60 г корени от глухарче, 80 гр плод от шипка и по 50 г листа от орех и корени от гръмотрън. С 600мл вряща вода се заливат 2 супени лъжици от сместа. Ври 5 минути на тих огън и след 30 минутно киснене се прецежда. Приемат се по 150 мл 3 пъти дневно преди хранене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *