Билки за добро храносмилане и здрав стомах

Ако искате да имате добро храносмилане и здрав стомах можете да го постигнете с употребата на някои билки и натурални продукти. Едни от най-известните и полезни сред тях са джинджифилът, копърът и киселото мляко. Те са много полезни и лечебни продукти, които ще ви помогнат да се справите със стомашното неразположение и можете да поддържате стомаха си здрав. Изследователи от Бристолския университет във Великобритания са изготвили списък от храни, чиято ежедневна употреба оказва ползотворно действие.

“Фигурин

копърИзвестно е, че джинджифилът притежава редица лечебни свойства. Той често се добавя към различни ястия, като така подобрява работата на храносмилателната система. Джинджифилът има свойството да премахва гадене, повръщане и газовете в червата. Отлично средство е за потискане на болката при язва. Употребата му е подходяща и при бебета с колики, придружени с повръщане.

Следващият полезен продукт е копърът. Той е бил известен още в Древен Египет и е прилаган като средство против къркорене на червата и хълцане. Продължителната употреба на копър нямалява образуването на газове в червата. Копърът съдържа съдържа анатол-компонент, който повишава киселинността на стомашния сок, а също така цинк и йод, които са важни за подобряване на имунитета и за нормалното функциониране на щитовидната жлеза.

На трето място е киселото мляко, поради съдържанието си на пробиотици, които подобряват обмяната на веществата и игнорират вредните бактерии.

Честата употреба на листата и семената на полския сминдух подобряват дейността на храносмилателната система, намаляват образуването на газове в червата и предотвратяват запек.

Дафиновият лист също помага на храносмилателната система. Освен това способства за изхвърляне на токсините от организма и често се използва за лечение на мигрена и стрес.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *