Билки за копринена коса

Билка.инфо ви предлага тази рецепта, с чиято помощ косата ви ще изглежда като коприна

Казват, че косата е отражение на здравословнто състояние на организма ни. Тоест ако имунната ни система е занижена, изпитваме недостиг на важни витамини или сме подложени на всекидневен стрес, това задължително ще се отрази и на състоянието на косите ни.

“Фигурин
Билки за копринена коса!

Билки за копринена коса!

През лятото са необходими най-много грижи за косата поради прекомерното излагане на силно слънце, вятър, вода (ако е басейн е силно хлорирана) и др. Според специалистите специално за лятото е необходимо освен редовните маски за коса и специални летни шампоани. Те трябва да са неутрални, а не активни, защото лятото е сезонът, когато си мием косата много по-често, отколкото през другите сезони.

Докато си отпочивате на плажа, Билка.инфо ви предлага следната рецепта, с чиято помощ косата ви ще изглежда като от коприна.

Начин на приготвяне и употреба

Ако сте на море, използвайте морска вода. Ако не – пригответе си солена вода от 1 с.л. сол и 200 мл вода. Косата първо се напоява със солената вода, оставя се да изсъхне, втрива се зехтин, след това отново солена вода и зехтин, докато се изчерпи количеството солена вода. Престоява се така от половин до един час и се измива. Тази процедура засилва съпротивителните сили на косъма, правейки го еластичен и лъскав.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *