Билки за високо кръвно

За понижаване на кръвното налягане се препоръчват лечебни растения с диуретично действие или известни още като билки за високо кръвно налягане. Те ускоряват отделянето на течности от организма, като по този начин намаляват обема на циркулиращата кръв.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА МЕДИЦИНА ПРЕПОРЪЧВА СЛЕДНИТЕ РЕЦЕПТИ:

ЧАЙ ОТ ПОЛСКИ ХВОЩ. Една супена лъжица от изсушените и оситнени стръкове на билката се запарва с 500 грама вода. Кисне 20 минути. Прецежда се и се пие три пъти дневно по 100 грама, половин час преди хранене. При остър нефрит чаят от хвощ не трябва да се прилага, тъй като може да предизвика дразнене на бъбреците.

ЦАРЕВИЧНА ОТВАРА. Две супени лъжици от изсушените и оситнени близалца от женски съцветия на царевица, за три минути врят в 500 грама вода. Отварата кисне два часа. Прецежда се и се пие три пъти дневно, по една винена чаша, половин час преди хранене.

ЧАЙ ОТ ОБИКНОВЕНО ЕНЬОВЧЕ (ЛЕПКА). Четири чаени лъжички от изсушените и оситнени стръкове на лепката се запарват с две чаени чаши гореща вода. След изстиване чаят се прецежда. Изпива се за един ден.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *