Билките в борбата със стреса

Стресът днес е навсякъде около нас. И е абсолютно погрешно схващането, че за да се преборите с него, трябва да пиете хапчета. Преди да прибегнете до тази крайна мярка, пробвайте всички други средства. Постарайте се и направете всичко възможно да преструктурирате така режима си, че да имате и почивка, спорт, променете и режима си на хранене, като вмъкнете и някоя от многобройните билкови рецепти за намаляване на стреса. Пробвайте най-традиционния вариант на билковите рецепти против стрес – чая.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

big_28e0c0529b585981db59a9cb4d56a6e2Чаят от маточина намалява тревожността . Може да се пие и топъл и студен, по ваше желание, 3 до 4 пъти днесвно.

Чаят от пасифлора има общоуспкояващ ефект – пие се 2 до 3 пъти на ден.

Най-известен с успокояващите си свойства е чаят от лайка . Само ароматът му още може да ви подейства релаксиращо и освежаващо. Ще прогони всяка черна мисъл. Добавете и лъжица мед към него и изпийте няколко чаши на ден. А когато ви омръзне да пиете чай от лайка, минете на чай от жълт кантарион .

Ако нямате време да си го приготвяте пресен, може да си носите малък термос с чай на работа и да си пийвате, когато почувствате, че не можете да издържате вече на натоварването. Заменете пиенето на кафе и газирано с него и ще усетите благотворния му ефект.
Има и билкови рецепти за намаляване на стреса, в които се използват етерични масла. Маслото от лавандула например има силен, успокояващ ефект и влияе благотворно на нервната система .

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *