Билколечение при базедова болест (гуша)

Вижте, комбинацията, която повлива при гуша

Сред най-разпространените заболявания на щитовидната жлеза е базедовата болест, която е автоимунно заболяване и което възниква в следствие на анормално усилената и? дейност. Характерни за това заболяване са уголемяването на жлезата, усилено сърцебиене и изпъкналост на очите.

“Фигурин
Вижте, комбинацията, която повлива при гуша!

Вижте, комбинацията, която повлива при гуша!

Според специалистите съществува генетично предразположение за появата на болестта. Нервното напрежение и психическите травми могат да  отключат заболяването, но само ако е налице съответното генетично предразположение към заболяването.

Начин на приготвяне и употреба – смесват се 50 г исландски лишей, 30 г кори дъб, 60 г листа градински чай, 60 г буков лишей, 60 г стръкове жаблек, 100 г корени блатен тъжник, 30 г бял оман и 30 г коренища дилянка. 2 супени лъжици от билковата смес се заливат с 500 мл вряла вода и се оставя да кисне за около час. След като се прецеди се приема по 100 мл преди ядене 4 пъти дневно.

Начин на приготвяне и употреба – смесете 30 г дилянка, 30 г дяволска уста и 60 г саротамнус. Залейте две супени лъжици от тази cмec c 500 мл вряла вода и оставете да ври още 5 минути. Приема се по 4 пъти на ден половин час преди ядене – по една винена чаша.

Вместо вода, болният може да пие отвара от орехови листа и листа от черница – равни части от билките се смесват и се заливат с вряла вода.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *