Билкова рецепта ще ви отърве завинаги от нежеланото окосмяване!

Окосмяването е нормален вторичен белег на всеки човек. Но понякога то може да бъде особено интензивно и неприятно – неестетично и особено ароматно по време на летните горещини.

Сега обаче ние ще ви предложим нещо различно – билкова рецепта, ефектът от която е проверен и потвърден от редица известни билкари.

okosmqvaneВсичко, което ви е нужно, за да приготвите рецептата за нежеланото окосмяване е прясна трева змийско мляко, като може да използвате всяка част от него – цвят, листа и стъбла. Стръковете на растението се използват, за да се извлече сок от него, като за целта ще ви трябва сокоизстисквачка. С така получения сок се намазват прекомерно окосмените места или тези, на които е нетипично жените да имат косми.

Оставете така да престои около един час, след което измийте мясотото с намазания сок с хладка вода и бебешки сапун. След като е измито, това място се намазва с маслен извлек от жълт кантарион. А той самият се приготвя, като се насипват цветове от билката, по възможност пресни, в стъклен съд с похлупак – буркан или шише. След това този съд се допълва със зехтин и се затваря плътно.  Оставя се на слънчево място за поне 20 дни.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Билкова рецепта ще ви отърве завинаги от нежеланото окосмяване!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *