Билковата отвара, която лекува бронхит!

Бронхитът е остро възпаление на бронхиалните стени и по-точно на нейната лигавица. Обикновено заболяването е следствие от вече прекарана инфекция на дихателните пътища или дори най-обикновена настинка.

61143835Болестта не е безобидна, има вероятност от развитие на пневмония, но все пак можем да тушираме последиците не само чрез стандартните лекарства, които ни е изписало джи пи-то. Природата в този случай също може да ни е от голяма полза.

Подправките, както знаем са и източници на лечебна сила. Те са билки, с които най-общо казано си овкусяваме манджата. Но и получаваме здраве, даже профилактично без да разберем. В случая с бронхита може  много да ни помогнат две от тях, които почти всяка домакиня има в кухнята си – мащерка и риган.

Пригответе си чай от двете подправки и ще видите колко добре ще се почувствате. Причината за това са етеричните масла, които съдържат те. И по-главно тимола. Той е главно действащо лице по отхрачване, предотвратява възпалението и има антибактериално действие. Освен при бронхит, може и като гаргара да ползвате отварата, ако не го чувствате съвсем спокойно.

Отварата се прави съвсем като обикновен чай – просто една чаена лъжички от двете билки се прибава към чаена чаша вряла вода. Оставя се да се запари за 10 минути и се прецежда. Пие се по чаша, половин час след всяко хранене.

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Билковата отвара, която лекува бронхит!

  1. Аз добавих към посочените босилек, салвия и брашно от коприва. Нямам представа дали има "вредни" билкови комбинации, но тази ми се струва много добра. Пък и помага 🙂

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *