Билковата отвара, която лекува бронхит!

Бронхитът е остро възпаление на бронхиалните стени и по-точно на нейната лигавица. Обикновено заболяването е следствие от вече прекарана инфекция на дихателните пътища или дори най-обикновена настинка.

61143835Болестта не е безобидна, има вероятност от развитие на пневмония, но все пак можем да тушираме последиците не само чрез стандартните лекарства, които ни е изписало джи пи-то. Природата в този случай също може да ни е от голяма полза.

“Фигурин

Подправките, както знаем са и източници на лечебна сила. Те са билки, с които най-общо казано си овкусяваме манджата. Но и получаваме здраве, даже профилактично без да разберем. В случая с бронхита може  много да ни помогнат две от тях, които почти всяка домакиня има в кухнята си – мащерка и риган.

Пригответе си чай от двете подправки и ще видите колко добре ще се почувствате. Причината за това са етеричните масла, които съдържат те. И по-главно тимола. Той е главно действащо лице по отхрачване, предотвратява възпалението и има антибактериално действие. Освен при бронхит, може и като гаргара да ползвате отварата, ако не го чувствате съвсем спокойно.

Отварата се прави съвсем като обикновен чай – просто една чаена лъжички от двете билки се прибава към чаена чаша вряла вода. Оставя се да се запари за 10 минути и се прецежда. Пие се по чаша, половин час след всяко хранене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Билковата отвара, която лекува бронхит!

  1. Аз добавих към посочените босилек, салвия и брашно от коприва. Нямам представа дали има "вредни" билкови комбинации, но тази ми се струва много добра. Пък и помага 🙂

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *