Билкови бани за различни заболявания

Помагат при невродермити, нервна възбуда, рахит, кожни заболявания и екземи

Билковите бани още от древността са се ползвали като лекарство при най-различни заболявания. Билка.инфо ви предлага тези ефикасни рецепти за ароматна билкова смес за бани от българската народна медицина, доказали своето благоприятно влияние при невродермити, нервна възбуда, рахит, кожни заболявания и екземи.

Демир бозан билки за бъбреци
Помагат при невродермити, нервна възбуда, рахит, кожни заболявания и екземи!

Помагат при невродермити, нервна възбуда, рахит, кожни заболявания и екземи!

Начин на приготвяне и употреба – 20 г стръкове от босилек, 10 г стръкове от полски хвощ, 30 г цвят от лавандула, 30 г цвят от лайка, 10 г корени от дилянка, 10 г листа от мента, 20 г листа от орех, 30 г плод от хвойна, 20 г стръкове от риган и 20 г стръкове от мащерка се смесват и пет супени лъжици се слагат в 500 мл вряша вода. Запарката се излива в предварително подготвената вана. Продължителността на банята трябва да е около 20 – 25 минути.

Начин на приготвяне и употреба – 20 г листа от орех, 20 г стръкове от великденче, 20 г стръкове от полски хвощ, 40 г от трицветна теменуга, 20 г листа от коприва, 20 г стръкове от бутрак и 20 г цвят от невен с смесват и четири супени лъжици се накисват в 1 л вода. Чаят се вари 5 минути и се пие по половин чаша 3 – 4 пъти дневно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *